Categorii

Cele mai populare

Niciun produs disponibil în acest moment

Protecția corpului

Articolele pentru protecţia corpului acoperă o gamă largă de riscuri asupra braţelor, torsului, coapselor şi gambelor.

Aceste  riscuri pot fi minore, de murdărire, împroşcare cu materiale solide sau lichide nepericuloase pentru sănătatea sau viaţa utilizatorului, de udare datorită intemperiilor, riscuri de expunere la frig sau pot fi majore, de ...

Articolele pentru protecţia corpului acoperă o gamă largă de riscuri asupra braţelor, torsului, coapselor şi gambelor.

Aceste  riscuri pot fi minore, de murdărire, împroşcare cu materiale solide sau lichide nepericuloase pentru sănătatea sau viaţa utilizatorului, de udare datorită intemperiilor, riscuri de expunere la frig sau pot fi majore, de expunere la substanţe solide sau lichide periculoase, agenţi infecţioşi, riscuri de contaminare radioactivă, căldură extremă şi flăcări, acţiunea mecanică a lanţului de motofierăstrău.

De asemenea, există categorii de echipamente care asigură vizibilitate sporită sau disiparea sarcinii electrostatice. Unul dintre cele mai importante aspecte în alegerea corectă a echipamentului de lucru este identificarea corectă a riscurilor şi mai ales a nivelului acelui risc la fiecare loc de muncă în parte.

Cunoaşterea caracteristicilor, funcţiilor şi performanţelor echipamentelor permite ca utilizatorul să îşi aleagă un echipament care să îi asigure securitatea în eventualitatea producerii unui eveniment cauzator de risc.

Detalii

Subcategorii

 • Bluze de lucru

  Bluzele de lucru au rolul de a proteja lucrătorul împotriva riscurilor minime de murdărire, împroşcare cu substanţe nepericuloase, agăţare sau zgâriere. Îmbrăcămintea de lucru face parte din categoria de echipamente de concepţie simplă iar standardele care reglementează confecţionarea se referă la cerinţele generale. Îmbrăcămintea de lucru trebuie purtată indiferent de domeniul de lucru şi în funcţie de acesta şi de instrucţiunile specifice poate avea calităţi diferenţiate. În cele mai multe cazuri, îmbracămintea este reprezentată de costume formate din bluze de salopetă şi pantaloni, care pot fi până în talie sau cu pieptar. Mai putem avea în această categorie halatele de lucru şi combinezoanele. Bluzele trebuie să asigure confort în timpul lucrului, să nu stânjenească mişcările necesare operaţiunilor de lucru. Materialele utilizate sunt bumbacul, tercotul (amestec de bumbac şi poliester cu reţete variate, de la 35/65 bbc-pes la 60/40 bbc-pes). Tercotul oferă o mai bună rezistenţă în timp, la spălare, la uzură dar nu este recomandat în medii unde echipamentul de lucru poate intra în contact cu flacără sau cu scântei.

 • Pantaloni în talie

  Pantalonii de lucru au rolul de a proteja lucrătorul împotriva riscurilor minime de murdărire, împroşcare cu substanţe nepericuloase, agăţare sau zgâriere. Îmbrăcămintea de lucru face parte din categoria de echipamente de concepţie simplă iar standardele care reglementează confecţionarea se referă la cerinţele generale. Îmbrăcămintea de lucru trebuie purtată indiferent de domeniul de lucru şi în funcţie de acesta şi de instrucţiunile specifice poate avea calităţi diferenţiate. Pantalonii trebuie să asigure confort în timpul lucrului, să nu stânjenească mişcările necesare operaţiunilor de lucru. Materialele utilizate sunt bumbacul, tercotul (amestec de bumbac şi poliester cu reţete variate, de la 35/65 bbc-pes la 60/40 bbc-pes). Tercotul oferă o mai bună rezistenţă în timp, la spălare, la uzură dar nu este recomandat în medii unde echipamentul de lucru poate intra în contact cu flacără sau cu scântei.

 • Pantaloni cu pieptar

  Pantalonii cu pieptar au rolul de a proteja lucrătorul împotriva riscurilor minime de murdărire, împroşcare cu substanţe nepericuloase, agăţare sau zgâriere. Îmbrăcămintea de lucru face parte din categoria de echipamente de concepţie simplă iar standardele care reglementează confecţionarea se referă la cerinţele generale. Îmbrăcămintea de lucru trebuie purtată indiferent de domeniul de lucru şi în funcţie de acesta şi de instrucţiunile specifice poate avea calităţi diferenţiate. Pantalonii cu pieptar protejează și partea frontala a trupului și trebuie să asigure confort în timpul lucrului, să nu stânjenească mişcările necesare operaţiunilor de lucru. Materialele utilizate sunt bumbacul, tercotul (amestec de bumbac şi poliester cu reţete variate, de la 35/65 bbc-pes la 60/40 bbc-pes). Tercotul oferă o mai bună rezistenţă în timp, la spălare, la uzură dar nu este recomandat în medii unde echipamentul de lucru poate intra în contact cu flacără sau cu scântei.

 • Salopete talie

  Salopetele au rolul de a proteja lucrătorul împotriva riscurilor minime de murdărire, împroşcare cu substanţe nepericuloase, agăţare sau zgâriere. Îmbrăcămintea de lucru face parte din categoria de echipamente de concepţie simplă iar standardele care reglementează confecţionarea se referă la cerinţele generale. Îmbrăcămintea de lucru trebuie purtată indiferent de domeniul de lucru şi în funcţie de acesta şi de instrucţiunile specifice poate avea calităţi diferenţiate. În cele mai multe cazuri, îmbracămintea este reprezentată de costume formate din bluze de salopetă şi pantaloni, care pot fi până în talie sau cu pieptar. Mai putem avea în această categorie halatele de lucru şi combinezoanele. Îmbrăcămintea trebuie să asigure confort în timpul lucrului, să nu stânjenească mişcările necesare operaţiunilor de lucru. Materialele utilizate sunt bumbacul, tercotul (amestec de bumbac şi poliester cu reţete variate, de la 35/65 bbc-pes la 60/40 bbc-pes). Tercotul oferă o mai bună rezistenţă în timp, la spălare, la uzură dar nu este recomandat în medii unde echipamentul de lucru poate intra în contact cu flacără sau cu scântei.

 • Salopete cu pieptar

  Bluzele de lucru au rolul de a proteja lucrătorul împotriva riscurilor minime de murdărire, împroşcare cu substanţe nepericuloase, agăţare sau zgâriere. Îmbrăcămintea de lucru face parte din categoria de echipamente de concepţie simplă iar standardele care reglementează confecţionarea se referă la cerinţele generale. Îmbrăcămintea de lucru trebuie purtată indiferent de domeniul de lucru şi în funcţie de acesta şi de instrucţiunile specifice poate avea calităţi diferenţiate. În cele mai multe cazuri, îmbracămintea este reprezentată de costume formate din bluze de salopetă şi pantaloni, care pot fi până în talie sau cu pieptar. Mai putem avea în această categorie halatele de lucru şi combinezoanele. Îmbrăcămintea trebuie să asigure confort în timpul lucrului, să nu stânjenească mişcările necesare operaţiunilor de lucru. Materialele utilizate sunt bumbacul, tercotul (amestec de bumbac şi poliester cu reţete variate, de la 35/65 bbc-pes la 60/40 bbc-pes). Tercotul oferă o mai bună rezistenţă în timp, la spălare, la uzură dar nu este recomandat în medii unde echipamentul de lucru poate intra în contact cu flacără sau cu scântei.

 • Pantaloni scurți

  Pantalonii scurți au rolul de a asigura un confort în timpul lucrului în timpul anontimpului călduros, în mediile unde riscurile de vătămare a picioarelor este redus, să nu stânjenească mişcările necesare operaţiunilor de lucru. Materialele utilizate sunt bumbacul, tercotul (amestec de bumbac şi poliester cu reţete variate, de la 35/65 bbc-pes la 60/40 bbc-pes). Tercotul oferă o mai bună rezistenţă în timp, la spălare, la uzură dar nu este recomandat în medii unde echipamentul de lucru poate intra în contact cu flacără sau cu scântei.

 • Veste

  Vestele de lucru au rolul de a proteja lucrătorul împotriva riscurilor minime de murdărire, împroşcare cu substanţe nepericuloase, agăţare sau zgâriere. Îmbrăcămintea trebuie să asigure confort în timpul lucrului, să nu stânjenească mişcările necesare operaţiunilor de lucru. Materialele utilizate sunt bumbacul, tercotul (amestec de bumbac şi poliester cu reţete variate, de la 35/65 bbc-pes la 60/40 bbc-pes). Tercotul oferă o mai bună rezistenţă în timp, la spălare, la uzură dar nu este recomandat în medii unde echipamentul de lucru poate intra în contact cu flacără sau cu scântei.

 • Îmbrăcăminte albă

  Îmbrăcămintea albă este tot îmbrăcăminte de lucru, recomandată în domeniul sanitar, farmaceutic sau al industriei alimentare. Materialele albe sunt recomandate în domeniile amintite deoarece au rolul de a pune în evidenţă eventualele impurităţi, murdăria sau alte substanţe străine care pot genera riscul de contaminare a mediului de lucru. Materialele utilizate sunt bumbacul, tercotul (amestec de bumbac şi poliester cu reţete variate, de la 35/65 bbc-pes la 60/40 bbc-pes). Tercotul oferă o mai bună rezistenţă în timp, la spălare, la uzură dar nu este recomandat în medii unde echipamentul de lucru poate intra în contact cu flacără sau cu scântei. Ca şi cerinţe speciale pentru îmbrăcămintea albă putem întâlni necesitatea de a se putea spăla la temperaturi înalte (90-95 de grade Celsius) în maşini industriale, pentru o mai bună curăţare, antibacteriană sau putem întâlni anumite restricţii constructive impuse de standardele de certificare HACCP, cum ar fi lipsa nasturilor şi a buzunarelor exterioare.

 • Îmbrăcăminte antichimică

  Îmbrăcămintea antichimică se compune din piese de echipament de protecţie a corpului care oferă protecţie împotriva riscurilor chimice, ce diferă foarte mult în funcţie de natura substanţelor periculoase, de concentraţia acestora în mediul de lucru şi de durata expunerii în timpul lucrului. Putem întâlni echipamente de unică folosinţă (combinezoane, halate) sau cu folosinţă multiplă (şorţuri). În funcţie de natura riscurilor putem avea îmbrăcăminte împotriva produselor chimice în stare lichidă (de tip 6), împotriva agenţilor infecţioşi, împotriva particulelor solide transportate de aer (de tip 5), împotriva substanţelor chimice lichide rezistente la pulverizări (de tip 4) sau cu elemente de legătură etanşe (de tip 3) sau împotriva particulelor radioactive.

 • Îmbrăcăminte pentru sudură

  Îmbrăcămintea de protecţie pentru sudură face parte din categoria de echipamente de protecţie a corpului care oferă protecţie împotriva riscurilor care apar în timpul operaţiunilor de sudare, în principal riscuri de împroşcare cu metal topit. Echipamentele de protecţie pentru sudori sunt confecţionate din piele, de obicei piele despicată, tratată pentru a i se mări rezistenţa la temperaturi înalte, ignifugată. Piesele de echipament sunt confecţionate pentru a oferi protecţie pentru fiecare parte a corpului în parte, astfel pentru mâini avem mănuşi de sudură şi cotiere, care pot acoperi doar antebraţul sau şi braţul, până la umăr. Pentru partea superioară avem bluze sau doar şorţuri (întâlnite în cele mai multe cazuri), pentru picioare putem avea pantaloni sau doar ghetre (întâlnite în cele mai multe cazuri).

 • Tricouri

  Tricourile sunt piese de îmbrăcăminte care, de regulă, intră în contact cu pielea utilizatorului şi de aceea trebuie să fie confecţionate din materiale care să fie bine tolerate şi lipsite de potenţial alergenic. Din acest motiv majoritatea sunt din bumbac 100%. Tricourile pot fi cu mâneci scurte sau cu mâneci lungi, din tricot de diferite grosimi, de la 130 g/mp până la 210 g/mp la tricourile de vară şi între 220 şi 375 g/mp la tricourile de iarnă, flauşate. Tricourile sunt într-o gamă variată de culori, peste 30 de nuanţe la sortimentele uzuale şi în gama uzuală de mărimi S-XXL. Sunt modele la care mărimea cea mai mare poate fi XXXL dar există şi un număr limitat de modele pentru care mărimea cea mai mare este 5XL.

 • Îmbrăcăminte de mare vizibilitate

  Îmbrăcămintea de mare vizibilitate este cu siguranţă subcategoria de articole pentru protecţie a corpului care a cunoscut cea mai mare dezvoltare şi diversificare în ultima perioadă. Necesitatea de a face ca prezenţa lucrătorilor să fie foarte evidentă în condiţii de vizibilitate scăzută (pe timp de noapte, în perioade cu precipitaţii abundente sau în zone cu atmosfera contaminată de praf) a apărut datorită numărului mare de accidente întâmplate în asemenea condiţii. Vizibilitatea sporită se obţine prin două metode: utilizarea de materiale colorate fluorescent (galben, portocaliu, roşu) care realizează creşterea vizibilităţii pe timp de zi şi prin utilizarea de benzi reflectorizante care obţin vizibilitatea pe timp de noapte sau de iluminare scăzută. În funcţie de suprafaţa materialului fluorescent şi cea a materialului reflectorizant, îmbrăcămintea de mare vizibilitate se clasifică în trei clase, în conformitate cu prevederile standardului EN 20471:2003. În funcţie de caracteristicile locului de muncă se determină încadrarea într-una dintre cele trei clase iar asta determină tipul de îmbrăcăminte obligatoriu.

 • Îmbrăcăminte specială

  Îmbrăcămintea specială cuprinde articole de protecţie a corpului pentru condiţii speciale de lucru, în prezenţa flăcărilor, scânteilor (materiale ignifuge), unde există riscuri chimice (materiale antiacide), unde există riscuri electrice (materiale antistatice), unde există riscuri mecanice date de lanţul motofierăstrăului. Pentru fiecare caz în parte, materialele au proprietăţi specifice care să elimine acele riscuri. Dezvoltarea tehnologiei de fabricare a firelor şi fibrelor sintetice a făcut posibilă apariţia unor materiale textile care permit confecţionarea de costume de protecţie a corpului multi-risc, adică acele echipamente care protejează în acelaşi timp împotriva mai multor riscuri, antistatice, termice şi electrice. De asemenea, materialele noi au bune proprietăţi impermeabile şi o greutate specifică mică, făcând ca greutatea costumelor să fie din ce în ce mai mică.

 • Îmbrăcăminte impermeabilă

  Îmbrăcămintea impermeabilă este subcategoria care asigură protecţia corpului împotriva riscurilor care apar în timpul lucrului în mediu deschis în timpul perioadelor cu precipitaţii. Materialele utilizate pentru confecţionarea acestui tip de îmbrăcăminte trebuie să ofere proprietatea de a nu lăsa să pătrundă apa din exterior către interior dar în acelaşi timp trebuie să asigure o flexibilitate suficientă pentru a permite mişcările necesare operaţiunilor de lucru şi respirabilitatea corpului. Cusăturile trebuie să fie termosudate sau dublate de benzi de etanşare pe interior. Îmbrăcămintea impermeabilă poate fi asociată cu alte proprietăţi de protecţie, cum ar fi protecţia împotriva frigului (căptuşeli termice care pot fi permanente sau care se pot demonta) sau caracteristici de mare vizibilitate (utilizarea de materiale fluorescente şi/sau doar de benzi reflectorizante).

 • Îmbrăcăminte ESD

  Îmbrăcămintea ESD este o subcategorie specială de articole de protecţie a corpului necesară în locuri de muncă unde nu trebuie să apară energia electrostatică acumulată. Aceasta apare oricum prin frecarea corpului cu articolele de îmbrăcăminte dar construcţia îmbrăcămintei ESD este de aşa natură încât sarcinile electrostatice nu se acumulează ci sunt conduse către exterior şi se descarcă pe măsură ce apar către mediul ambiant, în mod controlat. Această proprietate se obţine prin inserarea în structura materialului a unei reţele de fibre conducătoare de energie (de regulă din fibre de carbon). Reţeaua trebuie să fie continuă, să nu fie întreruptă prin procedurile de confecţionare a textilelor. Pentru a asigura eliminarea sarcinilor electrostatice este obligatoriu ca îmbrăcămintea ESD să fie utilizată în completare cu mănuşi ESD, cu încălţăminte ESD şi cu podea care să permită ca întreg mediul de lucru să fie liber de energie electrostatică.

 • Îmbrăcăminte împotriva frigului

  Îmbrăcămintea împotriva frigului se impune atunci când operaţiunile de lucru se desfăşoară în medii cu temperaturi scăzute, pe durata anotimpurilor friguroase sau în instalaţiile frigorifice. Materialele trebuie să asigure în principal confortul termic al lucrătorului dar în acelaşi timp lejeritate şi flexibilitate în mişcare. De regulă, se utilizează materiale sintetice obţinute prin tehnologii moderne care duc la o greutate specifică redusă dar cu un coeficient de transfer termic foarte bun. Diversitatea acestor articole este mare acoperind doar părţi ale corpului (veste) sau întreg corpul (combinezoane) iar constructiv şi funcţional vom întâlni o varietate mare de modele. În multe cazuri îmbrăcămintea împotriva frigului se poate cumula cu alte proprietăţi de protecţie cum ar fi impermeabilitatea sau componentele de mare vizibilitate.

 • Halate şi şorţuri

  Halatele şi şorţurile sunt articole de protecţie a corpului care oferă o protecţie parţială, împotriva riscurilor minime, de murdărire sau stropire. În anumite situaţii şorţurile pot oferi protecţie şi împotriva riscurilor chimice, de împroşcare cu substanţe periculoase. Halatele şi şorţurile pot fi confecţionate din doc 100% bumbac, din tercot (35%bbc şi 65% poliester) iar şorţurile se mai pot fabrica şi din PVC sau alte combinaţii de materiale impermeabile. Constructiv, halatele pot fi cu guler sau fără, cu mâneci lungi sau cu mâneci scurte, cu lungime mai mică sau mai mare în funcţie de necesităţile specifice fiecărui client. Şorţurile se pot întâlni într-o mare diversitate de tipuri, cu pieptar sau fără, cu buzunare sau fără, după necesităţile diverselor posturi de lucru. Un caz extrem de şorţ este cel din zale, pentru măcelari care protejează corpul împotriva riscurilor de tăiere.

 • Îmbrăcăminte pentru fasonatori

  Fasonatorii mecanici sunt expuși unui număr mare de factori de risc, de facturi și intensități diferite. Cel mai mare pericol îl constituie lanțul motofierăstrăului, aflat în mișcare cu viteză mare, între 16 și 28 m/s. Dacă din diferite motive motofierăstrăul este scăpat din control lama poate ajunge în contact cu diferite părți ale corpului (mâini, picioare, bust) iar impactul poate fi cauzator de moarte sau invaliditate permanentă. De aceea, se impune purtarea de echipament individual de protecție adecvat tipului de motofierăstrău utilizat. Clasificarea claselor de protecţie se face în funcţie de viteza lanţului, astfel:

  Clasa 0: 16 m/s

  Clasa 1: 20 m/s

  Clasa 2: 24 m/s

  Clasa 3: 28 m/s

  Îmbrăcămintea pentru fasonatori are rolul de a proteja părțile corpului de acțiunea vătămătoare a lanțului de motofierăstrău. Acest obiectiv se atinge prin inserarea în construcția echipamentului a unor straturi speciale din materiale destinate să blocheze mișcarea lanțului. 

Afișez 1 - 48 din 328 produse
pe pagină
Afișez 1 - 48 din 328 produse

Produsele noastre

 • Niciun produs disponibil în acest moment