Categorii

Cele mai populare

Niciun produs disponibil în acest moment

Protecția capului

Articolele pentru protecţia capului acoperă o gamă variată de riscuri, asupra ochilor, urechilor, scalpului şi a feţei. Asupra ochilor şi feţei pot acţiona factori de risc de intensitate mare a luminii, de stropire cu lichide perioculoase, praf sau de lovire de către corpuri aflate în mişcare.

Asupra urechilor pot acţiona zgomote de intensitate ...

Articolele pentru protecţia capului acoperă o gamă variată de riscuri, asupra ochilor, urechilor, scalpului şi a feţei. Asupra ochilor şi feţei pot acţiona factori de risc de intensitate mare a luminii, de stropire cu lichide perioculoase, praf sau de lovire de către corpuri aflate în mişcare.

Asupra urechilor pot acţiona zgomote de intensitate periculoasă iar scalpul este supus riscului de lovire de către obiecte aflate în cădere sau aflate în mişcare.

Clasificarea, construcţia şi performanţele echipamentelor pentru protecţia capului pleacă de la necesitatea de a înlătura riscurile prezentate şi pentru fiecare tip şi clasă de protecţie există norme standardizate la nivel European.

Unul dintre cele mai importante aspect în alegerea corectă a echipamentului pentru protecţia capului este identificarea corectă a riscurilor şi mai ales a nivelului acelui risc la fiecare loc de muncă în parte.

Cunoaşterea caracteristicilor, funcţiilor şi performanţelor echipamentelor permite ca utilizatorul să îşi aleagă un echipament care să îi asigure securitatea în eventualitatea producerii unui eveniment cauzator de risc.

Detalii

Subcategorii

 • Căşti de protecţie

  Funcţiile căştilor de protecţie sunt următoarele: anti penetrare a cutiei craniene, amortizor de şoc, datorită calotei şi a hamului de fixare care disipeaza şocurile produse de obiecte aflate în mişcare şi deflector datorită formei calotei care permite devierea obiectelor aflate în mişcare sau în cădere şi evită astfel căderea perpendiculară pe creştetetul capului. Rezistenţa la impact obligatorie se masoare astfel incat forta transmisa capului sa nu fie mai mare de 5kN în momentul căderii unui obiect de 5 kg de la 1 m înălţime. Pentru rezistenţa la penetrare trebuie ca vârful săgeţii cu greutate de 3 kg în cădere de la înălţimea de 1 m să nu atingă craniul utilizatorului. Rezistenţa electric poate fi la 440 VCA sau 1000 VCA. Obligatoriu este ca să nu ardă casca mau mult de 5 secunde după îndepărtarea flăcării. Opţional se poate ca să existe rezistenţă la proiecţii de metal topit.

 • Fesuri, capişoane şi căciuli

  Aceste articole protejează capul utilizatorului împotriva frigului. Se pot utiliza ca atare sau în combinaţie cu alte echipamente pentru protecţia capului, cum ar fi căştile de protecţie. Se pot confecţiona din atât din materiale naturale (bumbac, lână) cât şi sintetice (poliamidă, poliester) şi se prezintă în diferite variante constructive.

 • Şepci

  Aceste articole protejează capul utilizatorului în principal împotriva riscului de expunere prelungită şi pericuiloasă la radiaţia solară. Se întâlnesc şepci simple sau cu calota de protecţie anti-zgâriere şi anti-penetrare. Datorită faptului că acea calotă este în contact cu scalpul nu are funcţie de amortizare precum căştile de protecţie.

 • Căşti pentru pompieri

  Căştile pentru pompieri trebuie să îndeplinească toate cerinţele generale ale căştilor de protecţie şi cateva cerinţe specifice. Ele trebuie să asigure şi protecţia ochilor, fiind în acest sens echiapte cu vizoare transparente care sunt de regula rabatabile. Căştile pentru pompieri sunt construite din material termoplastice sau din Kevlar, toate elementele trebuie să fie din materiale ignifuge, gen aramidice, trebuie să fie prevăzute cu elemente de pregătire pentru sisteme de comunicaţie. De asemenea căştile pentru pompieri sunt prevăzute cu posibilitatea de a fi echipate cu sisteme diferite de vizier, sau cu sisteme de măşti complete de respiraţie, lanterne sau antifoane externe.

Afișez 1 - 6 din 6 produse
Afișez 1 - 6 din 6 produse

Produsele noastre

 • Niciun produs disponibil în acest moment