Categorii

Cele mai populare

Niciun produs disponibil în acest moment

Protecția capului

Articolele pentru protecţia capului acoperă o gamă variată de riscuri asupra: ochilor, urechilor, scalpului şi a feţei. Asupra ochilor şi a feţei pot acţiona factori de risc de intensitate mare a luminii, de stropire cu lichide periculoase, praf sau de lovire de către corpuri aflate în mişcare. Asupra urechilor pot acţiona zgomote de intensitate...

Articolele pentru protecţia capului acoperă o gamă variată de riscuri asupra: ochilor, urechilor, scalpului şi a feţei. Asupra ochilor şi a feţei pot acţiona factori de risc de intensitate mare a luminii, de stropire cu lichide periculoase, praf sau de lovire de către corpuri aflate în mişcare. Asupra urechilor pot acţiona zgomote de intensitate periculoasă, iar scalpul este supus riscului de lovire de către obiecte aflate în cădere sau în mişcare.

Clasificarea, construcţia şi performanţele echipamentelor pentru protecţia capului pleacă de la necesitatea de a înlătura riscurile prezentate şi pentru fiecare tip şi clasă de protecţie există norme standardizate la nivel european.

Unul dintre cele mai importante aspecte în alegerea corectă a echipamentului pentru protecţia capului este identificarea corectă a riscurilor şi mai ales a nivelului acelui risc la fiecare loc de muncă în parte.

Cunoaşterea caracteristicilor, funcţiilor şi a performanţelor echipamentelor permite ca utilizatorul să îşi aleagă un echipament care să îi asigure securitatea în eventualitatea producerii unui eveniment cauzator de risc.

Detalii

Subcategorii

 • Căşti de protecţie

  Funcţiile căştilor de protecţie sunt următoarele: antipenetrare a cutiei craniene, amortizor de şoc datorită calotei şi a hamului de fixare care disipează şocurile produse de către obiecte aflate în mişcare şi deflector datorită formei calotei care permite devierea obiectelor aflate în mişcare sau în cădere evitându-se astfel căderea perpendiculară pe creştetul capului. Rezistenţa la impact obligatorie se măsoară astfel încât forţa transmisă capului să nu fie mai mare de 5kN în momentul căderii unui obiect de 5 kg de la 1 m înălţime. Pentru rezistenţa la penetrare trebuie ca vârful săgeţii cu greutate de 3 kg în cădere de la înălţimea de 1 m să nu atingă craniul utilizatorului. Rezistenţa electrică poate fi la 440 VCA sau 1000 VCA. Obligatoriu este ca să nu ardă casca mai mult de 5 secunde după îndepărtarea flăcării. Opţional, se poate să existe rezistenţă la proiecţii de metal topit.

 • Şepci

  Aceste articole protejează capul utilizatorului în principal împotriva riscului de expunere prelungită şi periculoasă la radiaţia solară. Se întâlnesc şepci simple sau cu calotă de protecţie anti-zgâriere şi antipenetrare. Datorită faptului că acea calotă este în contact cu scalpul nu are funcţie de amortizare precum căştile de protecţie.

 • Fesuri, capişoane şi căciuli

  Aceste articole protejează capul utilizatorului împotriva frigului. Se pot utiliza ca atare sau în combinaţie cu alte echipamente pentru protecţia capului, cum ar fi căştile de protecţie. Se pot confecţiona atât din materiale naturale (bumbac, lână), cât şi sintetice (poliamidă, poliester) şi se prezintă în diferite variante constructive.

 • Căşti pentru pompieri

  Căştile pentru pompieri trebuie să îndeplinească toate cerinţele generale ale căştilor de protecţie şi câteva cerinţe specifice. Ele trebuie să asigure şi protecţia ochilor, fiind în acest sens echipate cu vizoare transparente care sunt, de regulă, rabatabile. Căştile pentru pompieri sunt construite din materiale termoplastice sau din Kevlar; toate elementele trebuie să fie din materiale ignifuge, gen aramidice si trebuie să fie prevăzute cu elemente de pregătire pentru sisteme de comunicaţie. De asemenea, căştile pentru pompieri sunt prevăzute cu posibilitatea de a fi echipate cu sisteme diferite de vizier, sau cu sisteme de măşti complete de respiraţie, lanterne sau antifoane externe.

Afișez 1 - 37 din 37 produse
Afișez 1 - 37 din 37 produse

Produsele noastre

 • Niciun produs disponibil în acest moment