Categorii

Cele mai populare

Niciun produs disponibil în acest moment

Protecție auditivă

Articolele pentru protecţia auditivă au rolul de a proteja împotriva riscului de expunere la zgomote de intensitate periculoasă. Zgomotele pot avea naturi diferite, întâlnim zgomote stabile (cu intensitate aproximativ constantă), zgomote fluctuante (cu intensitate variabilă), intermitente (cu intensitate constantă dar cu durată de expunere medie...

Articolele pentru protecţia auditivă au rolul de a proteja împotriva riscului de expunere la zgomote de intensitate periculoasă. Zgomotele pot avea naturi diferite, întâlnim zgomote stabile (cu intensitate aproximativ constantă), zgomote fluctuante (cu intensitate variabilă), intermitente (cu intensitate constantă dar cu durată de expunere medie), pulsatorii (cu durată de expunere mică).

Caracteristicile principale ale zgomotelor sunt înălţimea (măsurată în Hz) şi intensitatea (dB). Cerinţele articolelor de protecţie auditivă sunt de a atenua zgomotul ambiant pînă la nivelul de 80-85 dB, nivel care este considerat a fi confortabil şi nevătămator.

Diferenţa dintre nivelul de zgomot ambiental şi nivelul standard de 85 dB se numeşte SNR (Single Number Rating) şi reprezintă criteriul principal de clasificare a articolelor de protecţie auditivă. În funcţie de durata şi nivelul zgomotului putem întâlni următoarele situaţii: Expunere timp de 8 ore la un nivel de zgomot cuprins între 75–80 dB = Aparat de protecţie auditivă se recomandă.

Expunere timp de 8 ore la un nivel de zgomot cuprins între 80-85 dB = Aparatul de protecţie auditivă  trebuie să fie permanent la dispoziţia lucrătorului iar dacă nivelul zgomotului depăşeşte 85 dB aparatul de protrecţie auditivă trebuie purtat obligatoriu. Aparatele de protecţie auditivă pot fi interne (dopuri de urechi), externe (căşti antifoane cu prindere pe cap, cu prindere pe cască).

Unele căşti antifoane pot fi echipate cu difuzoare şi aparate de radio sau cu difuzoare şi micorfoane pentru sisteme de radiocomunicaţii.

Detalii

Subcategorii

  • Antifoane externe

    Antifoanele externe (de tip “căşti”) se poarta pe cap sau cu fixare pe căştile de protecţie. Construcţia lor impune o cochilie din material plastic pe care este montată o pernă inelară cu rol de atenuare a zgomotului. Materialele şi construcţia trebuie să asigure atenuarea zgomotului pînă la un nivel care să nu fie dăunător dar care totuşi să evite izolarea utilizatorului de mediu, pentru a nu exista riscul de a nu auzi alertele sau alte comunicări din exterior.

  • Antifoane interne

    Antifoanele interne sau dopurile de urechi sunt dispozitive de protecţie auditivă care funcţionează prin obturarea canalului auditiv, constituind o barieră fizică în calea de propagare a zgomotului. Constructiv şi funcţional sunt cu utilizare unică sau reutlizabile. Cele cu utilizare unică sunt de regulă din spumă poliuretanică, care se presează între degete pînă la o dimensiune mult redusă, aproximativ cea a unui băţ de chibrit şi apoi, după introducerea în canalul auditiv materialul expandează pînă la dimensiunea nominală (care este mai mare decât cea a canalului). În acest fel canalul este umplut indiferent de forma anatomică a acestui, mai lung sau mai scurt, mai drept sau mai curbat, obţinându-se în acest fel cea mai bună rată de atenuare.

  • Antifoane interne reutilizabile

    Cele reutilizabile pot fi confecţionate din mai multe tipuri de material şi au un mod de utilizare asemănător cu cele din spumă, cu deosebirea că cele reutilizabile nu reuşeşc să umple canalul auditiv la fel de bine ca celelalte. Ambele tipuri de dopuri se pot întâlni şi în varianta cu şnur.

Afișez 1 - 24 din 24 produse
Afișez 1 - 24 din 24 produse

Produsele noastre

  • Niciun produs disponibil în acest moment