Categorii

Cele mai populare

Niciun produs disponibil în acest moment

Protecția ochilor

Articolele pentru protecţia ochilor acoperă riscurile care apar asupra ochilor, de tipul lumină de intensitate mare, riscuri de stropire cu lichide periculoase, praf sau de lovire de către corpuri aflate în mişcare. Clasificarea, construcţia şi performanţele echipamentelor pentru protecţia ochilor pleacă de la necesitatea de a înlătura riscurile...

Articolele pentru protecţia ochilor acoperă riscurile care apar asupra ochilor, de tipul lumină de intensitate mare, riscuri de stropire cu lichide periculoase, praf sau de lovire de către corpuri aflate în mişcare. Clasificarea, construcţia şi performanţele echipamentelor pentru protecţia ochilor pleacă de la necesitatea de a înlătura riscurile prezentate şi pentru fiecare tip şi clasă de protecţie există norme standardizate la nivel European. Unul dintre cele mai importante aspecte în alegerea corectă a echipamentului pentru protecţia ochilor este identificarea corectă a riscurilor şi mai ales a nivelului acelui risc la fiecare loc de muncă în parte. Cunoaşterea caracteristicilor, funcţiilor şi performanţelor echipamentelor permite ca utilizatorul să îşi aleagă un echipament care să îi asigure securitatea în eventualitatea producerii unui eveniment cauzator de risc.

Detalii

Subcategorii

  • Ochelari de protecţie

    Ochelarii de protecţie sunt acele echipamente care protejează ochii împotriva unui număr mare de riscuri şi anume: împotriva proiecţiilor de particule sau praf, împotriva împroşcării cu lichide periculoase, împotriva radiaţiilor (care pot fi de mai multe tipuri: de origine nucleară, raze X, emisii laser şi infraroşii, emise de corpuri cu temperatură scăzută). Constructiv ochelarii pot fi cu braţe, tip mască, tip vizier, cu prindere pe cască, monoculari sau binoculari. Lentilele pot fi cu sau fără dioptrii şi pot fi clare (incolore) sau colorate, având rol de filtru pentru diferite tipuri de radiaţie. De regulă, lentilele sunt tratate împotriva aburirii şi zgârierii.

  • Viziere

    Vizierele îndeplinesc rolul de protecţie atât a ochilor cât şi a feţei, dar mai ales împotriva riscurilor de rănire cu proiecţii de particule sau praf şi a riscului de împroşcare cu lichide periculoase, precum şi a arcului electric. Constructiv vizierele pot fi cu prindere pe cap sau cu prindere pe casca de protecţie, iar ca materiale se foloseste, de regulă, policarbonat (pentru vizierele transparente) sau metal (pentru vizierele de tip plasă).

  • Măşti și ochelari pentru sudori

    Măştile de sudură îndeplinesc rolul de protecţie a ochilor şi a feţei în timpul operaţiunilor de sudare atunci când se produce riscul de vătămare datorită radiaţiei emise de arcul electric sau de flacăra oxi-acetilenică şi datorită proiecţiei de material metalic topit. Constructiv, măştile de sudură sunt cu prindere pe cap sau pentru a fi ţinute în mână. O caracteristică extrem de importantă a măştilor este proprietatea de a opri radiaţiile nu doar prin geam, ci prin toată suprafaţa sa deoarece radiaţia IR penetrează o gamă variată de material şi dăunează pielii feţei utilizatorului. Măştile pot avea geamuri cu grad fix de întunecare sau pot fi echipate cu vizor opto-electronic, geam care se întunecă cu grad variabil şi reglabil şi doar atunci când în faţa măştii apare sursa de lumină dăunătoare. Acest tip de mască permite o productivitate mult mai mare, eliminând timpii de ridicare/coborâre a vizorului pe parcursul operaţiunii de sudare.

Afișez 1 - 48 din 125 produse
pe pagină
Afișez 1 - 48 din 125 produse

Produsele noastre

  • Niciun produs disponibil în acest moment