Categorii

Cele mai populare

Niciun produs disponibil în acest moment

Protecția mâinilor

Protecţia mâinilor este foarte importantă deoarece mâinile sunt implicate în toate operaţiunile de lucru.

Riscurile la care sunt supuse mâinile sunt variate, riscuri mecanice, de tăiere, înţepare, zgâriere, riscuri termice de expunere la temperaturi extreme, prea mici sau prea mari sau de stropire cu metal în stare topită, riscuri chimice sau bi...

Protecţia mâinilor este foarte importantă deoarece mâinile sunt implicate în toate operaţiunile de lucru.

Riscurile la care sunt supuse mâinile sunt variate, riscuri mecanice, de tăiere, înţepare, zgâriere, riscuri termice de expunere la temperaturi extreme, prea mici sau prea mari sau de stropire cu metal în stare topită, riscuri chimice sau biologice de contact cu substanţe vătămătoare sau riscuri de electrocutare.

Există de asemenea mănuşi care protejează mediul de contactul cu pielea mâinilor, în cazul industriei alimentare sau industriei echipamentelor electronice, mănuşi ESD.

De asemenea, întâlnim mănuşi care pe lângă protecţie au rolul de a amplifica anumite caracteristici, de exemplu de a spori aderenţa prin prezenţa unui strat continuu sau punctiform din materiale diferite.

Clasificarea mănuşilor se face, în principal, după destinaţia acestora, iar materialele utilizate sunt piele naturală, bumbac, poliester, latex, nylon, poliuretan, nitril în diverse combinaţii, în funcţie de aplicaţiile necesare. Gama de activităţi care implică utilizarea mănuşilor este extrem de variată existând soluţii care înglobează tehnologii înalte pentru performanţe deosebite în domenii cum ar fi amortizarea vibraţiilor sau rezistenţa la tăiere.

Caracteristicile de rezistenţă mecanică sunt standardizate de norma EN388 şi indicii reprezintă în ordine, rezistenţa la abraziune (1-4), tăiere (1-5), deşirare (1-4), perforare (1-4).

Detalii

Subcategorii

 • Mănuşi aderenţă sporită

  Mănuşile pentru aderenţă sporită sunt confecţionate din ţesătură textilă cu imersie în material aderent, care poate fi latex, nitril, poliuretan. Imersia se poate face în palmă şi pe vârful degetelor, în palmă şi pe spatele degetelor, lăsând dosul palmei aerisit sau integral. Stratul poate fi continuu sau intermitent (cu picouri), neted sau încreţit. Ţesătura se poate realiza cu joje de diferite dimensiuni, în funcţie de cât de groasă se doreşte. Ţesăturile din fire sintetice (nylon, poliester, poliamidă) se realizează cu joje subţiri (12,13) pentru a obţine o dexteritate bună,  impusă de operaţiuni de fineţe iar ţesăturile din bumbac/polyester se realizează cu joje mai groase (8,10) pentru a obţine o rezistenţă mecanică mai mare. Atunci când în procesul de lucru intervin substanţe care fac obiectele să fie alunecoase (grăsimi, uleiuri, hidrocarburi) trebuie ca natura stratului de imersie să fie aleasă în concordanţă, pentru obţinerea unei aderenţe optime.

 • Mănuşi anticalorice

  Mănuşile anticalorice au rolul de a proteja mâinile împotriva riscurilor de expunere la temperaturi înalte şi foc. Expunerea la temperaturi înalte se poate manifesta prin expunere directă la flacără, contact cu suprafeţe încălzite, prin convecţie, prin căldura radiantă sau prin proiecţii de metal topit, cantitate mai mică sau mai mare. Mănuşile anticalorice se pot realiza din ţesături din fibre speciale, cu o conductivitate termică foarte scăzută sau din piele. Pentru variante de mănuşi cu rezistenţă termică mai mare şi expunere timp mai îndelungat se poate prevedea un strat exterior suplimentar, din material aluminizat. De asemenea, se pot întâlni cazuri în care rezistenţa la temperaturi înalte trebuie cumulată cu rezistenţa la tăiere şi în aceste cazuri se combină fibrele din ţesătură în mai multe straturi, în interior bumbac pentru confort, mediu din fibră antitermică şi exterior din fibră antităiere.

 • Mănuşi împotriva frigului

  Mănuşile de protecţie împotriva frigului, deşi trebuie să prezinte calităţi bune de izolare termică, nu sunt identice cu cele împotriva căldurii. Expunerea la frig se poate manifesta prin contact direct cu piese reci sau prin convecţie de aer rece. În plus faţă de protecţia la cald, protecţia la rece trebuie să ţină cont de necesitatea ca mănuşile să fie impermeabile la apă. Mănuşile împotriva frigului se pot realiza din ţesături din fibre cu rezistenţă termică mare sau din piele cu căptuşeală din materiale termice, gen lână polară sau alte materiale acrilice, sau chiar blană sintetică sau naturală. În construcţia mănuşilor antitermice trebuie avută în vedere necesitatea de a păstra o dexteritate suficientă operaţiunilor de lucru.

 • Mănuşi pentru lăcătuşi

  Mănuşile de protecţie împotriva frigului, deşi  trebuie să prezinte calităţi bune de izolare termică, nu sunt identice cu cele împotriva căldurii. Expunerea la frig se poate manifesta prin contact direct cu piese reci sau prin convecţie de aer rece. În plus faţă de protecţia la cald, protecţia la rece trebuie să ţină cont de necesitatea ca mănuşile să fie impermeabile la apă. Mănuşile împotriva frigului se pot realiza din ţesături din fibre cu rezistenţă termică mare sau din piele cu căptuşeală din materiale termice, gen lînă polară sau alte materiale acrilice, sau chiar blană sintetică sau naturală. În construcţia mănuşilor antitermice trebuie avută în vedere necesitatea de a păstra o dexteritate suficientă operaţiunilor de lucru.

 • Mănuşi pentru sudură

  Mănuşile pentru protecţia mâinilor în timpul operaţiilor de sudare trebuie să ofere rezistenţă la temperatură înaltă, la riscul de împroşcare cu metal topit, la riscul de contact cu piese fierbinţi, dar în acelaşi timp să aibă şi rezistenţă la riscuri mecanice. Din perspectiva tipului de operaţiune în timpul lucrului mănuşile de sudură se clasifică în două tipuri: B, atunci când se impune o mare dexteritate şi A, pentru restul procedeelor de sudare. Mănusile de tip B au cel puţin palma sau şi palma şi dosul confecţionate din piele integrală (de tip box) de ovine sau caprine. Acest tip de piele este mai moale şi oferă caracteristica de dexteritate necesară. Mănuşile de sudură de tip A sunt confecţionate din piele despicată (şpalt) şi au cusăturile realizate cu aţă rezistentă la foc şi întărite cu fâşii din piele pentru o protecţie suplimentară.

 • Mănuşi antichimice, antiacide şi petroliere

  Mănuşile antichimice, antiacide şi petroliere protejează mâinile împotriva riscurilor prezentate de microorganisme şi de substanţele chimice. Riscurile se pot manifesta în două moduri: prin penetraţie, care reprezintă transferul la scară nemoleculară a unui produs chimic sau microorganismelor prin porozităţile cusăturilor, micro-găurile sau a altor imperfecţiuni ale materialului mănuşilor sau prin permeaţie, care reprezintă difuzia la nivel molecular prin masa materialului mănuşilor a substanţelor vătămătoare. O mănuşă antichimică este considerată a fi rezistentă la produse chimice dacă obţine în teste un indice de performanţă la permeaţie cel puţin egal cu 2 la minim trei produse chimice alese dintr-o listă standardizată. Domeniul de utilizare al mănuşilor este determinant deoarece, după caz ele trebuie să fie etanşe la apă şi aer, la microorganisme, la împroşcarea cu  produse chimice slab concentrate sau la contactul prelungit cu substanţe chimice concentrate.

 • Mănuşi textile

  Mănuşile textile sunt cele care au ca şi construcţie doar o ţesătură din fire textile, naturale, sintetice sau mixte, fără imersie sau altfel de aport de alte materiale pe suprafaţa de lucru. Majoritatea sunt confecţionate din fire de bumbac sau bumbac-poliester şi au culoare albă sau natur. Constructiv pot fi cu manşetă elastic sau fără manşetă, de lungime normală sau cu manşetă lungă, peste încheietură.

 • Mănuşi cu picouri

  Mănuşile cu picouri sunt mănuşi textile care au aplicate pe o faţă sau pe ambele feţe straturi punctiforme din latex sau din PVC, care oferă o aderenţă sporită dar şi o dexteritate bună, păstrându-şi o flexibilitate accentuată. Aceste mănuşi se folosesc în aplicaţii casnice sau industriile uşoare, acolo unde riscurile mecanice sunt mici spre medii.

 • Mănuşi antităiere

  Mănuşile antităiere au cunoscut în ultima perioadă o dezvoltare în ritm accentuat, necesităţile din diferite ramuri ale industriei ducând la apariţia unor sortimente de mănuşi care răspund multor cerinţe, din ce în ce mai sofisticate. Ţesăturile se realizează din fire speciale care fie au o rezistenţă intrinsecă la tăiere, fie sunt înconjurate şi încapsulate cu alte fibre care sporesc rezistenţa la tăiere. Firele şi fibrele cu rezistenţă la tăiere sunt fire sintetice, pe bază de poliamidă, polietilenă cu compoziţie specială, se ţes de regulă cu jojă mică (13) pentru a obţine o grosime mică a materialului adică o dexteritate bună  în utilizare. Suplimentar construcţiei din fire speciale se procedează şi la imersia mănuşii în diverse materiale, nitril, poliuretan sau latex. Diferitele combinaţii conduc la o priză bună a obiectelor uleioase, un confort suficient în utilizare, o rezistenţă mai mare la abraziune. Ţesăturile se pot combina şi cu fibre care au rezistenţă la temperatură (de ex., din polietilenă de înaltă performanţă) obţinându-se astfel produse cu protecţie multi-risc: tăiere, termic şi mecanic.

 • Mănuşi electroizolante

  Mănuşile pentru protecţie electroizolante sunt echipamentele de protecţie a mâinilor pe timpul intervenţiei la reţelele electrice. După nivelul tensiunii de lucru se impart în clase diferite, astfel: Clasa 00 - tensiune de lucru mai mică de 500 V; Clasa 0 – tensiune de lucru mai mică de 1000 V; clasa 1 – tensiune de lucru mai mică de 7500 V; Clasa 2 – tensiune de lucru mai mică de 17000 V şi Clasa 3 – tensiune de lucru mai mică de 26500 V. Mănuşile de protecţie electroizolante se realizează din latex natural depus în mai multe straturi şi vulcanizat, aditivat pentru a păstra elasticitatea şi dexteritatea. Mănuşile electroizolante trebuie testate la fiecare 6 luni de la data punerii în lucru, de către laboratoare specializate.

 • Mănuşi pentru electronişti

  Mănuşile pentru electronişti sunt mănuşi care trebuie să asigure o bună aderenţă, o dexteritate mai mare decât în cazul altor tipuri de operaţiuni şi protecţia obiectelor care sunt manipulate în acelaşi timp cu protecţia mâinilor. Suportul este de obicei poliamidă sau poliester, cu jojă subţire (13) şi imersia care este de regulă din poliuretan poate fi făcută în palmă şi degete sau doar pe vârful degetelor.

 • Mănuşi impermeabile

  Mănuşile de menaj sunt destinate protecţiei mâinilor împotriva umezelii şi a acţiunii detergenţilor şi solvenţilor întâlniţi în majoritatea materialelor de curăţenie. Ele se confecţionează din latex, pudrate sau semi-pudrate, au o textură profilată pe vârful degetelor, pentru o aderenţă sporită. Manşeta este mai lungă pentru a acoperi şi o parte din antebraţ.

 • Mănuşi antistatice, ESD

  Mănuşile ESD sunt destinate protecţiei mâinilor în operaţiuni în industrie acolo unde este necesară descărcarea energiei electrostatice. Această energie electrostatică apare prin frecarea articolelor de îmbracăminte între ele sau cu corpul uman, care este un bun conductor de energie. Conceptul de ESD (Electro Static Discharge) are la bază o construcţie specială a fiecărui element de îmbrăcăminte astfel încât descărcarea să se facă foarte repede, nelăsând energia să se acumuleze până la niveluri la care să producă descărcări accidentale la valori mari ale tensiunii încât să apară scântei. Aceste scântei prezintă un pericol real atât în mediile explozive (vopsitorii) dar şi în industria de componente electronice, a semiconductorilor, unde pot produce deteriorări iremediabile ale materialelor. Mănuşile ESD sunt confecţionate din fibre sintetice iar ţesătura este armată cu 1% fibre de carbon, care asigură conductivitatea sarcinii electrostatice. Mănuşile ESD pot fi fără imersie sau cu imersie în poliuretan, în palmă şi integral pe degete sau în palmă şi pe vârfurile degetelor. Imersia în PU asigură o priză mai bună, o aderenţă sporită şi mai multă siguranţă în operaţiunile care necesită o precizie sporită.

 • Mănuşi antiimpact, antivibraţii

  Mănuşile antiimpact sau antivibraţii fac parte din clasa superioară a mănuşilor de protecţie. Apariţia lor a fost posibilă datorită progresului tehnologic din ultima vreme, a materialelor sintetice de generaţie nouă care au proprietăţi deosebite. Mănuşile antiimpact au în construcţie părţi care protejează dosul palmei şi a degetelor împotriva şocurilor mecanice şi/sau a contactului cu părţi contondente iar mănuşile antivibraţii conţin în zona palmei porţiuni realizate din materiale cu proprietăţi speciale. Acestea absorb vibraţiile sculelor cu acţionare mecanică şi reduc efectul acestora asupra articulaţiilor utilizatorului. 

Afișez 1 - 48 din 195 produse
pe pagină
Afișez 1 - 48 din 195 produse

Produsele noastre

 • Niciun produs disponibil în acest moment