Categorii

Filtre

Cele mai populare

Niciun produs disponibil în acest moment

Protecția picioarelor

Articolele pentru protecţia picioarelor acoperă gama de riscuri asupra degetelor, tălpii, călcâiului și gleznei piciorului, riscuri care pot fi de: lovire de către corpuri aflate în cădere sau mişcare pe orizontală/verticală; înțepare cu obiecte ascuțite sau tăioase; alunecare pe suprafețe umede; acţiunea frigului, a căldurii extreme și a proiec...

Articolele pentru protecţia picioarelor acoperă gama de riscuri asupra degetelor, tălpii, călcâiului și gleznei piciorului, riscuri care pot fi de: lovire de către corpuri aflate în cădere sau mişcare pe orizontală/verticală; înțepare cu obiecte ascuțite sau tăioase; alunecare pe suprafețe umede; acţiunea frigului, a căldurii extreme și a proiecțiilor de particule topite.

Construcţia şi performanţele echipamentelor pentru protecţia picioarelor sunt reglementate de norma europeană EN ISO 20344 ce defineşte metodele de testare ale articolelor de încălțăminte de siguranță, protecție și lucru, completată de normele europene specifice:

a) EN 20345 pentru încalţămintea profesională, echipată cu bombeu care protejează împotriva şocurilor şi presiunii;

b) EN 20347 pentru încălţămintea de lucru care nu are bombeu de protecţie;

c) EN 61340-4-3 pentru încălţămintea electrostatică;

d) EN 20349 pentru încălţamintea împotriva riscurilor termice şi proiecţiilor de metal topit. Clasificarea şi identificarea echipamentelor pentru protecţia picioarelor este realizată prin simboluri, funcţie de aceste norme europene şi de pericolele acoperite, astfel:

I. Protecţia mecanică - face referire la exigenţele fundamentale şi adiţionale ale articolelor de încălţăminte.

I.1 Încălţăminte marcată cu "S" (încălţăminte de siguranţă echipată cu bombeu de protecţie conceput să furnizeze o protecţie împotriva şocurilor la un nivel de energie maxim care echivalează cu 200 Joule şi împotriva unei striviri de 15 kN). a) SB: proprietăți fundamentale; b) S1=SB plus spate închis, proprietăţi antistatice, absorbţia energiei la călcâi, rezistenţa tălpii la hidrocarburi; c) S1P=S1 plus talpă antiperforare; d) S3=S1P plus rezistenţă crescută la apă; e) S4=SB plus spate închis, proprietăţi antistatice, absorbţia energiei la călcâi, rezistenţa tălpii la hidrocarburi; f) S5=S4 plus talpă antiperforare, talpă cu crampoane. I.2 Încălţăminte marcată  cu "O" (încălţăminte de lucru fără bombeu de protecție): a) OB = proprietăți fundamentale; b) O1=OB plus spate închis, proprietăţi antistatice, absorbţia energiei la călcâi, rezistenţa tălpii la hidrocarburi; c) O2=O1 plus rezistenţă crescută la apă.

II. Proprietăţi electrice – articolele de încălţăminte pot fi conductive (C), antistatice (A) sau izolante.

III. Proprietăţi ale tălpii - articolele de încălţăminte pot avea talpa izolantă împotriva căldurii (HI), izolantă împotriva frigului (CI), rezistentă la soluri industriale dure la interior tip pardoseală în industria alimentară (SRA), rezistentă la soluri industriale dure, la interior sau la exterior, tip acoperire cu vopsea/răşină (SRB), rezistentă la toate tipurile de soluri dure pentru utilizări polivalente, la interior sau exterior (SRC).

Detalii

Subcategorii

 • Sandale de protecţie

  Sunt articole de încălţăminte confecţionate din piele de bovină, fiind prevăzute cu perforaţii laterale pentru o bună aerisire a piciorului. Talpa este injectată, din poliuretan dublă densitate ceea ce conferă o bună rezistenţă la uzură şi împreună cu absorbantul de şoc din călcâi asigură un confort sporit utilizatorului, este rezistentă la uleiuri, grăsimi, hidrocarburi, tăieturi şi este antistatică, antiderapantă. Protecţia degetelor de la picioare este asigurată de prezenţa bombeului (cod S1), care poate fi metalic sau nemetalic (compozit). Protecţia tălpii piciorului este asigurată de prezenţa lamelei antiperforaţie (cod P), care poate fi metalică sau nemetalică (ţesătură Kevlar).  Prezenţa simultană a bombeului şi a lamelei antiperforaţie conduc la o incălţăminte cu protecţie mecanică completă (cod S1P). Sunt recomandate pentru utilizare permanentă în spaţii interioare încălzite (hale producţie, depozite, etc) sau în spaţii exterioare, când temperatura mediului ambiant permite.

 • Pantofi de protecţie

  Sunt articole de încălţăminte confecţionate din piele de bovină sau alte materiale (excepție cauciuc, polimeri). Talpa este injectată, în general confecționată din poliuretan dublă densitate ceea ce conferă o bună rezistenţă la uzură şi împreună cu absorbantul de şoc din călcâi asigură un confort sporit utilizatorului, este rezistentă la uleiuri, grăsimi, hidrocarburi, tăieturi şi este antistatică, antiderapantă prezentând striațiuni, asigurând astfel utilizatorul împotriva oricăror accidente survenite pe suprafețe alunecoase. Alte materiale din care poate fi realizată talpa în combinație cu poliuretanul pot fi cauciuc, nitril sau TPU în funcție de necesitățile suplimentare sau extinderi ale domeniului de utilizare. Talpa poate fi tratată pentru a fi izolantă împotriva căldurii (cod HI) sau împotriva frigului (cod CI). Protecţia degetelor de la picioare este asigurată de prezenţa bombeului (cod S1), care poate fi metalic sau nemetalic (compozit). Protecţia tălpii piciorului este asigurată de prezenţa lamelei antiperforaţie (cod P), care poate fi metalică sau nemetalică (ţesătură Kevlar). Materialele compozite conferă încălțămintei o greutate redusă – deci un confort sporit, fără a afecta însă calitatea protecției. Prezenţa simultană a bombeului şi a lamelei antiperforaţie conduc la o încălţăminte cu protecţie mecanică completă (cod S1P). La aceste caracteristici poate apărea o îmbunătaţire printr-un tratament de hidrofobizare (cod S3), caz în care încălțămintea poate fi utilizată și în medii umede dar expunerea acesteia la umezeală este limitată. O clasă superioară acestora (cod WRU) este cea la care pielea din care este confecționat pantoful este tratată pentru a nu permite pătrunderea apei de la exterior spre interior dar permite piciorului să respire eliminând transpirația de la interior spre exterior. Sunt recomandate pentru utilizare permanentă atât în spaţii interioare cât si exterioare; fiind mai ușori decât bocancii asigură un confort mai bun. Pot avea și interior căptușit (materiale sintetice sau blană) pentru a putea fi utilizați și în condiții de temperaturi scăzute (iarnă sau spatii închise cu destinații speciale).

 • Bocanci de protecţie

  Sunt articole de încălţăminte confecţionate din piele de bovină sau alte materiale (excepție cauciuc, polimeri). Talpa este injectată, în general confecționată din poliuretan dublă densitate ceea ce conferă o bună rezistenţă la uzură şi împreună cu absorbantul de şoc din călcâi asigură un confort sporit utilizatorului, este rezistentă la uleiuri, grăsimi, hidrocarburi, tăieturi şi este antistatică, antiderapanta prezentând striațiuni, asigurând astfel utilizatorul împotriva oricăror accidente survenite pe suprafețe alunecoase. Alte materiale din care poate fi realizată talpa în combinație cu poliuretanul pot fi cauciuc, nitril sau TPU în funcție de necesitățile suplimentare sau extinderi ale domeniului de utilizare. Talpa poate fi tratată pentru a fi izolantă împotriva căldurii (cod HI) sau impotriva frigului (cod CI). Protecţia degetelor de la picioare este asigurată de prezenţa bombeului (cod S1), care poate fi metalic sau nemetalic (compozit). Protecţia tălpii piciorului este asigurată de prezenţa lamelei antiperforaţie (cod P), care poate fi metalică sau nemetalică (ţesătură Kevlar). Materialele compozite conferă încălțămintei o greutate redusă – deci un confort sporit, fără a afecta însă calitatea protecției. Prezenţa simultană a bombeului şi a lamelei antiperforaţie conduc la o încălţăminte cu protecţie mecanică completă (cod S1P). La aceste caracteristici poate apare o îmbunătaţire print-un tratament de hidrofobizare (cod S3), caz în care încălțămintea poate fi utilizată și în medii umede dar expunerea acesteia la umezeală este limitată. O clasă superioară acestora (cod WRU) este cea la care pielea din care este confecționat pantoful este tratată pentru a nu permite pătrunderea apei de la exterior spre interior dar permite piciorului sa respire eliminând transpirația de la interior spre exterior. Sunt recomandate pentru utilizare permanentă atât în spaţii interioare cât si exterioare, fiind mai ușori decât bocancii asigură un confort mai bun. Pot avea și interior căptușit (materiale sintetice sau blană) pentru a putea fi utilizați și în condiții de temperaturi scăzute (iarna sau spatii inchise cu destinații speciale).

 • Încălţăminte albă

  Articolele de încălțăminte albă sunt utilizate cu precădere în industria alimentară, în domeniul medical și farmaceutic dar nu au restricții în a fi folosite și în alte domenii. Din punct de vedere constructiv sunt confecționate din piele sau materiale sintetice și, dat fiind faptul că în aceste domenii riscurile de accidentare sunt limitate, au niveluri de protecție sensibil mai puțin diversificate decât incălțămintea de protecție generală. Materialele sintetice (microfibră) au avantajul că sunt rezistente la apă şi pot fi spălate, rezistând chiar la curăţare mecanică (maşina de spălat). Talpa este injectată, din poliuretan ceea ce conferă o bună rezistenţă la uzură, este rezistentă la uleiuri, grăsimi, hidrocarburi, tăieturi, este antistatică şi antiderapantă prezentând striațiuni, asigurând astfel utilizatorul împotriva oricăror accidente survenite pe suprafețe alunecoase. Pentru spaţiile de producţie şi depozitare unde nu există umiditate se recomandă utilizarea articolelor de încălţăminte cu protecţie minimă (cod S1), confecţionaţi din piele de bovină sau materiale sintetice: saboţi, sandale, pantofi sau bocanci; pentru zonele în care se intră in contact cu medii umede este recomandată utilizarea articolelor din gama celor hidrofobizate (cod S2), confecţionate din materiale sintetice rezistente la lichide sau chiar impermeabile: pantofi, bocanci sau cizme; pentru spaţiile unde nu există riscuri mecanice (ex: birouri, laboratoare, saloane spital, etc) se pot utiliza şi saboţii de lucru fără protecţie (cod O1).

 • Cizme

  Sunt articole de încălţăminte confecţionate din PVC sau amestec de PVC, cauciuc, nitril, destinate, în general, a fi utilizate în medii umede, excepţie făcând cizmele electroizolante şi cele forestiere care au destinaţii precise. Talpa poate fi confecţionată din aceleaşi materiale ca şi cizma, este antiderapantă, prevăzută cu striaţiuni. O primă clasificare survine în funcţie de natura riscului pentru care se face protecţia – cizme simple a căror caracteristică principală este de protecţie împotriva pătrunderii apei sau altor lichide, fără acţiune corozivă; cizme antiacide care au un tratament special şi a căror caracteristică este de protecţie împotriva agenţilor chimici; cizme electroizolante care protejează operatorul ce lucrează sau intră în contact cu echipamente electrice sub tensiune; cizme forestiere care protejează operatorul ce lucrează cu motofierăstraie împotriva riscului de tăiere cu lanţul de motofierăstrău. Nivelurile de protecţie sunt similare cu cele de la încălţămintea din piele sau materiale sintetice: fără protecţie – pentru zonele de lucru unde nu există riscuri mecanice sau chimice se recomandă utilizarea cizmelor simple din PVC; cu bombeu de protecţie (cod S4) sau cu bombeu şi lamelă antiperforaţie (cod S5) – pentru zonele în care pot apărea şi riscuri de lovire a degetelor sau de înţepare în talpă. Pentru această categorie există şi o variantă de cizmă care se prelungeşte până la şold sau piept, recomandată pentru lucrări la care operatorul trebuie să intre în incinte cu apă al cărei nivel nu depăşeşte înălţimea taliei sau bustului operatorului.

 • Încălţăminte ESD

  Încălţămintea ESD este o subcategorie specială de articole de protecţie a picioarelor necesară în locuri de muncă unde nu trebuie să apară energia electrostatică acumulată. Aceasta apare oricum prin frecarea corpului cu articolele de îmbrăcăminte dar construcţia încălţămintei ESD este de aşa natură încât sarcinile electrostatice care se formează sunt conduse către exterior prin încălţămintea specială şi se descărcă pe măsură ce apar către mediul ambiant, în mod controlat. Această proprietate se obţine prin inserarea în structura materialului a unei reţele de fibre conducătoare de energie (de regulă din fibre de carbon). Reţeaua trebuie să fie continuă, să nu fie întreruptă prin procedurile de confecţionare a textilelor. Pentru a asigura eliminarea sarcinilor electrostatice este obligatoriu ca încălţămintea ESD să fie utilizată în completarea echipamentului complet format din mănuşi ESD, îmbrăcăminte ESD şi cu podea care să permită ca întreg mediul de lucru să fie liber de energie electrostatică.

 • Încălțăminte pentru fasonatori

  Încălțămintea pentru fasonatori este o categorie specială, care oferă protecție împotriva riscurilor care apar pe durata lucrului cu motofierăstrăul. Acest tip de încălțăminte trebuie ca pe lîngă caracteristicile de protecție descrie de standardul 20345 (bombeu rezitent la 200J și 1500 daN) să ofere protecție completă în zona tarsiană și a tibiei, să nu permită trecerea lanțului drujbei. În această sub-categorie vom găsi cizme de fasonator și bocanci de fasonator.

 • Încălțăminte de uz profesional

  Încălțămintea de uz porfesional, întâlnită uneori și sub denumirea de ”ocupațională” este încălțăminte care respectă cerințe de bază pentru utilizarea în scopuri profesionale unde nu există riscuri mecanice de impact sau compresiune. Standardul care reglementează această categorie este SR EN 20347:2012 iar  marcajul specific este OB. Diferențierea majoră de încălțămintea de protecție este lipsa bombeului și a lamelei antipenetrare. În această categorie vom întâlni atât sandale cât și pantofi și bocanci. Construcția încălțăminteide uz profesional se remarcă prin caracteristici de ergonomie sporită, talpă anti-alunecare și cu proprietăți superioare de amoritzare, pentru un confort sporit în purtare.

Afișez 1 - 48 din 164 produse
pe pagină
Afișez 1 - 48 din 164 produse

Produsele noastre

 • Niciun produs disponibil în acest moment