Categorii

Cele mai populare

Niciun produs disponibil în acest moment

Ind. Electronica

Specificul echipamentelor utilizate în industria electronică/electrotehnică este dat de sensibilitatea mare la descăcarile electrostatice pe care o au componentele manevrate. Prin frecarea naturală a echipamentului de corpul utilizatorului se produce energie electrostatică. Dacă aceasta se acumulează și ajunge la un anumit nivel critic se produc...

Specificul echipamentelor utilizate în industria electronică/electrotehnică este dat de sensibilitatea mare la descăcarile electrostatice pe care o au componentele manevrate. Prin frecarea naturală a echipamentului de corpul utilizatorului se produce energie electrostatică. Dacă aceasta se acumulează și ajunge la un anumit nivel critic se produce descărcarea accidentală, manifestată prin mici arcuri electrice. Dacă aceste descărcări se produc în apropierea sau în contact cu componente electronice există toate șansele ca să se producă decalibrări ale acestora sau chair deteriorări ireversibile. Pentru a evita acest risc (care deși nu este un risc asupra lucrătorului paote totuși provoca pierderi econimice majore) se utilizează echipamente de protecție ESD. Aceste echipamente au în componență fibra de carbon cu rol conductiv epntru energia electrostatică și produc în permanență o descărcare controlată a sarcinilor electrostatice către mediul înconjurător, pe măsură ce acestea se creează, prevenind astfel acumularea acestora la niveluri care să provoace descărcarea accidentală.

O altă carecteristică specifică industriei electrotehnice/energetice este cea de protecție împotriva acțiunii curentului electric. În funcție de tensiunea de lucru a instalației la care se intervine întâlnim mai multe clase de protecție pentru cizme și mănuși electroizolante: 00, 0, 1, 2 și 3.

Detalii
Afișez 1 - 48 din 667 produse
pe pagină
Afișez 1 - 48 din 667 produse

Produsele noastre

  • Niciun produs disponibil în acest moment