Categorii

Cele mai populare

Niciun produs disponibil în acest moment

Opritoare de cădere

Opritoarele de cădere sunt acele părţi componente ale unui sistem anti-cădere care permit mişcarea lucrătorului liber în sus şi controlat în jos şi care în momentul în care se produce căderea declanşează blocarea deplasării. De regulă sunt mecanisme mecanice care detectează mişcarea cu o viteză mult mai mare decât cea uzuală ca semn al căderii ş...

Opritoarele de cădere sunt acele părţi componente ale unui sistem anti-cădere care permit mişcarea lucrătorului liber în sus şi controlat în jos şi care în momentul în care se produce căderea declanşează blocarea deplasării. De regulă sunt mecanisme mecanice care detectează mişcarea cu o viteză mult mai mare decât cea uzuală ca semn al căderii şi în acel moment blochează deplasarea. Opritoarele de cădere pot fi montate pe franghie sau pe cablu metalic. De asemenea putem avea opritoare de cădere de tip rolex, care sunt alcătuite dintr-un rulou cu arc, pe care se înfăşoară chingă textilă sau cablu metallic, mişcarea lucrătorului făcându-se mult mai liber şi mail in, în raza de lungime a coardei. Opritoarele de cădere de tip retractabil prezintă avantajul de a permite greutăţi mai mari pentru lucrător decât celelalte tipuri, precum şi lungimi mai mari, care pot ajunge la 15 şi chiar 25 de metri, fapt care permite o libertate mare de acţiune pentru utilizatori. Şi opritoare de cădere sunt prevăzute cu indicataore ale producerii cunei căderi, eveniment după care echipamentul trebuie scos din uz. 

Amortizorul de şoc este acea parte a unui sistem anti-cădere care ar rolul de a atenua şocul căderii prin disiparea unei părţi e energiei de cădere. Acest lucru se realizează de regulă prin ruperea unor cusături practicate într-o bandă textilă împăturită şi ambalată în aşa fel încât din momentul prodicerii căderii şi până în momentul opririi, banda împăturiltă se desface şi se desfăşoară până la o lungime (de regulă) de 2 m. Desfacerea şi derularea se produce prin ruperea cusăturilor iar acest lucru consumă din energia cinetică apărută prin cădere. Absorbantul de şoc se montează de regulă între ham şi elementul de legătura, sau între elementul de legătură şi opritorul de cădere dar nu trebuie să lipsească în nici un caz, fiind elementul care face ca oprirea să nu fie bruscă, fapt care produce rănirea utilizatorului. În mod evident după o cădere amortizorul nu mai poate fi folosit, fiind distrusă integritatea sa fizică.

Detalii
Afișez 1 - 34 din 34 produse
Afișez 1 - 34 din 34 produse

Produsele noastre

  • Niciun produs disponibil în acest moment