Categorii

Cele mai populare

Niciun produs disponibil în acest moment

Echipamente de unică folosinţă

Articolele de unică folosinţă sunt acele echipamente de protecţie care protejează diferite părţi ale corpului împotriva unui număr mare de riscuri dar pentru o perioadă redusă de timp, fiind destinate utilizării unice.

Ele sunt confecţionate din materiale cu greutate specifică mică pentru a oferi lejeritate în utilizare, dar şi un cost de utiliz...

Articolele de unică folosinţă sunt acele echipamente de protecţie care protejează diferite părţi ale corpului împotriva unui număr mare de riscuri dar pentru o perioadă redusă de timp, fiind destinate utilizării unice.

Ele sunt confecţionate din materiale cu greutate specifică mică pentru a oferi lejeritate în utilizare, dar şi un cost de utilizare redus, cum ar fi polipropilenă neţesută, polietilenă, vinil, nitril, latex. Constructiv şi funcţional vom avea articole pentru protecţia capului, pentru protecţia mâinilor, pentru protecţia corpului, pentru protecţia picioarelor sau pentru protecţia respiratorie.

În cazul echipamentelor de unică folosinţă antichimică vom avea mai multe categorii de echipamente; în funcţie de tipul riscului putem avea îmbrăcăminte împotriva produselor chimice în stare lichidă (de tip 6), împotriva agenţilor infecţioşi, împotriva particulelor solide transportate de aer (de tip 5), împotriva substanţelor chimice lichide rezistente la pulverizări (de tip 4) sau cu elemente de legătură etanşe (de tip 3).

Echipamentele de unică folosinţă sunt necesare în industria alimentară, în industria farmaceutică, în unităţile sanitare.

Detalii

Subcategorii

 • Mănuşi de unică folosinţă

  Mănuşile de unică folosinţă se realizează dintr-o varietate mare de materiale, fiecare dintre ele cu proprietăţi şi avantaje specifice. Nitrilul este un compus sintetic care este net superior multor alte materiale, este 100% lipsit de compuşi alergeni, este mai rezistent la înţepătură decât latexul, este rezistent la uleiuri şi grăsimi, la solvenţi şi viruşi. Spre deosebire de latex, care este un material poros şi care devine permeabil atunci când este întins peste o anumită limită, nitrilul îşi păstrează structura compactă până aproape de punctul de rupere. Nitrilul este de asemenea un material sigur în contact cu alimentele. Latexul este un material natural obţinut din arborele de cauciuc şi are o flexibilitate sporită. Oferă un simţ tactil superior, este rezistent la apă şi substanţe chimice neagresive. Dezavantajul principal al acestui material este conţinutul de proteine solubile în apă care pot migra în piele şi pot naşte alergii, mai ales în cazul mănuşilor pudrate. Vinilul (PVC) este la origine un material plastic solid. Pentru a obţine flexibilitatea necesară unor produse precum mănuşile se adaugă în compoziţie substanţe speciale (ftalaţi) care însă pot genera şi anumite dezavantaje (pot contamina alimentele, mai ales cele care conţin grăsimi care intră în contact cu mănuşile). Comparativ cu latexul şi nitrilul, vinilul este mai fin la suprafaţă şi oferă un confort mai bun, dar este mai puţin elastic şi mai puţin rezistent la înţepătură. Polietilena este un material termoplastic versatil, care oferă avantajul de a fi uşor de prelucrat în diferite forme dar oferă o protecţie antichimică limitată, ceea ce îl recomandă doar pentru riscuri minime. Avem LDPE (PE de joasă densitate) moale şi flexibilă dar mai puţin rezistentă la înţepături, HDPE (PE de înaltă densitate), mai rigidă dar are o mai bună rezistenţă la abraziune şi înţepare.

 • Măşti faciale

  Măştile faciale sunt echipamente de unică folosinţă pentru protecţie respiratorie sau pentru a proteja mediul de lucru de riscul de contaminare cu păr facial. Acoperă gura şi nasul şi oferă un confort sporit în utilizare, o bună filtrare a bacteriilor (>90%). Sunt confecţionate de regulă din polipropilenă neţesută şi pot avea adaosuri de fibre de carbon, care filtrează şi vapori, obţinându-se astfel şi protecţia împotriva mirosurilor neplăcute.

 • EUF pentru protecţia capului

  Echipamentele de unică folosinţă pentru protecţia capului sunt destinate mai ales protecţiei igienei mediului de lucru, împotriva contaminării cu fire de păr. Bonetele pot fi de mai multe feluri, simple sau asociate cu protecţie pentru gât, barbă şi gură. Bonetele sunt confecţionate din polipropilenă neţesută, din vâscoză sau nailon. Există o mare varietate de variante constructive, cu caracteristici specifice diferitelor locuri de muncă şi o analiză prealabilă a cerinţelor şi riscurilor pentru fiecare situaţie în parte va conduce spre alegerea variantei optime. Bonetele se pot distribui prin dispensere fixe în secţiile cu un număr mare de lucrători.

 • EUF pentru protecţia corpului

  Echipamentele de unică folosinţă pentru protecţia corpului sunt destinate atât igienei mediului de lucru, cât şi protecţiei îmbrăcămintei lucrătorilor. Constructiv putem întâlni şorţuri, halate sau combinezoane. Materialele utilizate sunt polietilena (PE), polipropilena (PP), care poate fi neţesută sau în strat continuu, vinil (PVC), EVA (etilen-vinil-acetat), poliuretan (PU). Fiecare dintre aceste materiale oferă anumite caracteristici specifice care conduc la avantaje pentru situaţii diferite. O mai bună impermeabilitate, flexibilitate sporită, greutate specifică mică, preţ de cost foarte redus  pot fi caracteristici determinante în alegerea unuia sau altuia dintre modelele existente. Halatele se utilizează de regulă pentru vizitatori, oferind o protecţie pentru o durată limitată de timp iar combinezoanele, pe lângă faptul că acoperă întreg corpul, pot avea diferite grade de protecţie, împotriva unui număr mare de substanţe dăunătoare.

 • EUF pentru protecţia mâinilor şi picioarelor

  Echipamentele de unică folosinţă pentru protecţia mâinilor şi picioarelor sunt destinate atât igienei mediului de lucru cât şi protecţiei îmbrăcămintei lucrătorilor. Pentru protecţia mâinlor avem, în completarea mănuşilor acoperitoarele de mâini (mânecuţe). Acestea sunt destinate protecţiei antebraţelor şi pot fi făcute din PP sau PE. Acoperitoarele de mâneci pot fi cu manşetă sau cu elastic iar ca lungime pot fi până la cot sau până la umar. Pentru protecţia încălţămintei avem o gamă foarte largă de acoperitori. De la clasicii „botoşei” cu elastic, la variante care acoperă cizma impermeabilă. Suprafaţa tălpii acoperitorilor poate fi de asemenea confecţionată în mai multe feluri, din acelaşi material cu restul piesei sau din material diferit, mai rezistent la uzură şi antialunecare. Acoperitoarele pentru încălţăminte se pot monta manual sau de către aparate de distribuţie.

 • Aparate pentru distribuirea EUF

  Aparatele pentru distribuirea EUF sunt dispozitive mai mult sau mai puţin automatizate a căror funcţie este montarea piesei de protecţie peste încălţăminte. Piesele de protecţie sunt construite special pentru a putea fi instalate în maşină şi pentru a putea fi acţionate de către acestea. Gama acestor aparate cuprinde variante simple, care sunt acţionate mecanic de către utilizator şi recomandate pentru grupuri mici de utilizatori şi variante profesionale, pentru grupuri mari de utilizatori, cu acţionare electrică şi reîncărcare de capacitate mare. Primele prezintă avantajul unor preţuri mici de achiziţie iar cele profesionale conduc la costuri de utilizare mici pe termen lung. Gama superioară este completată de maşinile care montează folie termo-contactibilă pe încălţăminte.

Afișez 1 - 48 din 149 produse
pe pagină
Afișez 1 - 48 din 149 produse

Produsele noastre

 • Niciun produs disponibil în acest moment